nieuws

Installatie vaak niet waterzijdig ingeregeld

bouwbreed Premium

rotterdam – Veel klachten van gebruikers over het comfort van de verwarmingsinstallatie zijn het gevolg van het niet waterzijdig inregelen van de installatie. Dat stelt het ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector in de nieuwe publicatie �Inregelen van ontwerpvolumestromen in individuele verwarmingsinstallaties in woningen�. Een goede inregeling beïnvloedt niet alleen het comfort, stelt het ISSO, […]

rotterdam – Veel klachten van gebruikers over het comfort van de verwarmingsinstallatie zijn het gevolg van het niet waterzijdig inregelen van de installatie. Dat stelt het ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector in de nieuwe publicatie �Inregelen van ontwerpvolumestromen in individuele verwarmingsinstallaties in woningen�.

Een goede inregeling beïnvloedt niet alleen het comfort, stelt het ISSO, maar ook de energiebesparing, onder meer door een geringere �overshoot� van de ruimtetemperatuur. Ook zijn er lagere retourtemperaturen, wat meer condensatie van rookgassen in een HR-ketel betekent en daarmee een hoger ketelrendement.

In de publicatie (ISSO-65) wordt uitgelegd hoe individuele warmwaterinstallaties moeten worden ingeregeld in nieuwe en bestaande woningen. Om het allemaal ook nog eens mondeling te verduidelijken houdt het ISSO in samenwerking met de Vereniging Huis en Klimaat en Uneto-VNI in oktober en november regionale instructiebijeenkomsten.

Reageer op dit artikel