nieuws

Holcim dempt stuk Maas voor opslag

bouwbreed

arnhem – De kans dat Holcim Betonproducten BV in Aalst een kolk in de Afgedamde Maas gaat dempen om zo op het drooggelegde deel stenen op te slaan is groter geworden. Eerder voelde de provincie Gelderland niets voor het plan, maar besloot uiteindelijk toch overstag te gaan. Gelderland stelde dat het project in strijd is […]

arnhem – De kans dat Holcim Betonproducten BV in Aalst een kolk in de Afgedamde Maas gaat dempen om zo op het drooggelegde deel stenen op te slaan is groter geworden. Eerder voelde de provincie Gelderland niets voor het plan, maar besloot uiteindelijk toch overstag te gaan.

Gelderland stelde dat het project in strijd is met de beleidslijn �Ruimte voor de rivier�. Zowel de gemeente Zaltbommel als Holcim tekenden bezwaar aan tegen het besluit van GS. De provinciale beroepschriftencommissie adviseerde het provinciebestuur echter om de bezwaren gegrond te verklaren.

Als de kolk is gedempt, ontstaat een terrein van 4500 vierkante meter waarop Holcim de stenen kan opslaan. Dit levert aanzienlijk voordeel op, omdat het drooggelegde gebied vlakbij het bedrijf ligt. De vijfduizend verkeersbewegingen per jaar die nu worden gemaakt om de stenen elders op te slaan, behoren dan tot het verleden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels