nieuws

Heijmans laagste bij werk ring Alkmaar

bouwbreed Premium

alkmaar – Bouw- en aannemersbedrijf Heijmans is als laagste uit de bus gekomen bij de aanbesteding van de grote reconstructie van het oostelijke deel van de ring Alkmaar. Heijmans wil de klus voor bijna 38 miljoen euro uitvoeren. Aan de herbouw van de N242 wordt halverwege volgend jaar begonnen. Drie ongelijkvloerse kruisingen met viaducten vervangen […]

alkmaar – Bouw- en aannemersbedrijf Heijmans is als laagste uit de bus gekomen bij de aanbesteding van de grote reconstructie van het oostelijke deel van de ring Alkmaar. Heijmans wil de klus voor bijna 38 miljoen euro uitvoeren. Aan de herbouw van de N242 wordt halverwege volgend jaar begonnen.

Drie ongelijkvloerse kruisingen met viaducten vervangen de vijf bestaande kruispunten. Er komen fietsvoorzieningen en een vrije busbaan langs een gedeelte van de weg. De nieuwe ring om Alkmaar moet eind 2007 klaar zijn. Volgens woordvoerder Van Lith van Heijmans waren er vier andere inschrijvers. Het prijsverschil is volgens Van Lith mede ontstaan doordat Heijmans het ontwerp zelf maakt. “In grove lijnen hebben we de reconstructie al op papier.”

Reageer op dit artikel