nieuws

Gemeente Eemsmond schaft zebrapaden af

bouwbreed

UITHUIZEN – De gemeente Eemsmond in Noord-Groningen schaft alle zebrapaden af. Het college van burgemeester en wethouders is er niet van overtuigd dat de zebrapaden extra veiligheid geven. “De paden zorgen juist voor schijnveiligheid. Mensen zijn wat minder alert wanneer ze over een zebrapad lopen”, legt wethouder H. Bolwijn uit. Eemsmond is de eerste gemeente […]

UITHUIZEN – De gemeente Eemsmond in Noord-Groningen schaft alle zebrapaden af. Het college van burgemeester en wethouders is er niet van overtuigd dat de zebrapaden extra veiligheid geven. “De paden zorgen juist voor schijnveiligheid. Mensen zijn wat minder alert wanneer ze over een zebrapad lopen”, legt wethouder H. Bolwijn uit. Eemsmond is de eerste gemeente in Nederland die alle zebrapaden laat weghalen. De gemeente heeft momenteel zes zebrapaden. Drie jaar geleden werden deze voor het laatste vernieuwd.

Reageer op dit artikel