nieuws

Geen FIOD-onderzoek fraude bij architecten

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) acht bewijzen tegen fraude in de architectenbranche te dun voor een onderzoek naar zwartwerken in de sector. Een tipgever stuurt al dertien jaar brieven. Volgens de minister bevat de correspondentie te weinig concrete informatie voor een onderzoek door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst. Zij schrijft dat aan de Tweede Kamer. […]

den haag – Minister Dekker (VROM) acht bewijzen tegen fraude in de architectenbranche te dun voor een onderzoek naar zwartwerken in de sector. Een tipgever stuurt al dertien jaar brieven. Volgens de minister bevat de correspondentie te weinig concrete informatie voor een onderzoek door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst.

Zij schrijft dat aan de Tweede Kamer. Die had haar gevraagd alle correspondentie van tipgever De Koster op te vragen. De aanwijzingen van de man bleken echter vooral gericht op individuen. Die gegevens zijn overgedragen aan de belastingdienst. Voor de rest doet de FIOD geen mededelingen aan tipgevers. “Dat deze handelwijze de heer De koster niet bevredigde kan ik mij goed invoelen, maar de gedragslijn van de FIOD is op dit punt zeer strikt”, aldus Dekker.

Reageer op dit artikel