nieuws

Flexibele werktijden bestrijden files

bouwbreed Premium

den haag – SP-Kamerlid A. Gerkens roept minister Peijs (verkeer) op flexibele werktijden te propageren voor haar werknemers. Een advies van het Centraal Plan Bureau (CPB) stelt dat die maatregel absolute prioriteit moet hebben bij de bestrijding van de files. Gerkens: “In plaats van alleen maar meer asfalt neer te leggen, kan Peijs beter stimuleren […]

den haag – SP-Kamerlid A. Gerkens roept minister Peijs (verkeer) op flexibele werktijden te propageren voor haar werknemers. Een advies van het Centraal Plan Bureau (CPB) stelt dat die maatregel absolute prioriteit moet hebben bij de bestrijding van de files.

Gerkens: “In plaats van alleen maar meer asfalt neer te leggen, kan Peijs beter stimuleren dat mensen op gespreide tijden naar hun werk gaan. Te beginnen op haar eigen ministerie en bij haar eigen diensten.”

Gerkens wil dat de minister een experiment start op haar eigen departement en bij haar eigen diensten. Gerkens: “Het zou goed zijn als Verkeer en Waterstaat een voorbeeldfunctie op zich neemt en niet alleen van anderen verwacht dat zij de files bestrijden.”

Peijs heeft aangekondigd in de Nota mobiliteit, die half oktober verschijnt, met oplossingen te komen voor het fileprobleem.

Reageer op dit artikel