nieuws

Faillissement staalbouwer bedreigt Rotterdams brugproject

bouwbreed Premium

zaltbommel – Het werk aan de Pieter de Hoochbrug bij het Parksluizencomplex in Rotterdam ligt niet stil. Er is gewoon doorgewerkt, ook al is de staalbouwer van de aannemerscombinatie die het werk uitvoert, Traas Werktuigbouw en Constructie Vlissingen omgevallen. De resterende combinant acht zich mans genoeg het werk af te maken.

Het werk voor de renovatie van de Pieter de Hoochbrug is door Gemeentewerken Rotterdam gegund aan een combinatie van Traas uit Nieuwdorp en Verhoeven Aannemingsbedrijf uit Zaltbommel. Het gaat om fase twee van een ingrijpende renovatie van het Parksluizencomplex.

Het werk zou volgens oorspronkelijke plannen �medio zomer 2004� worden opgeleverd. Volgens de gemeente zal er door het faillissement van Traas waarschijnlijk enige maanden vertraging ontstaan. Een woordvoerder noemt het wel een ramp voor de gemeente als aanbestedende dienst, maar benadrukt aan een faillissement in beginsel niets te kunnen doen. Voor de bevolking zal het pontje dat in dienst was genomen bij het begin van de werkzaamheden zo lang in de vaart blijven als nodig is.

Directeur F.X. Verhoeven van Verhoeven Aannemingsbedrijf zegt dat ze op het werk nog geen minuut hebben stilgelegen. Hij benadrukt dat er wat hem betreft niet veel aan de hand is. Zijn bedrijf is immers groot genoeg om het werk te trekken met bijvoorbeeld recente brugwerken in Haarlem en Helmond. “�Omvallen� in deze tijd is niet vreemd, zeker in de staalbouwbranche niet”, laat hij weten.

Verhoeven beaamt dat op een gegeven moment het staalwerk op het werk zal moeten zijn, wil er nog steeds doorgewerkt kunnen worden. Daarvoor is hij afhankelijk van de curator bij Traas die naar Verhoeven zegt wel de tijd neemt. Desondanks denkt de directeur het werk af te kunnen maken. Er zal dan sprake zijn van enige vertraging, maar niet drastisch en zelfs niet storend. Eigenlijk is er wat hem betreft niks aan de hand.

Reageer op dit artikel