nieuws

Dunne EPS-plaat Polyfort biedt toch hoge spouwisolatie

bouwbreed Premium

den haag – Ruim 20 procent dunner dan minerale wol, goedkoper dan PUR en PIR en veilig en snel te verwerken. Volgens producent IsoBouw uit Someren zijn dat de voordelen van de nieuwe spouwisolatieplaat Polyfort+. De plaat is gemaakt van een door het bedrijf zelf ontwikkeld geëxpandeerd polystyreen, EPS+.

De Polyfortplaat is vooral geschikt voor gebouwen met een smalle spouw. Hoewel de plaat extreem dun is, is het isolerend vermogen toch extra groot dankzij de speciale samenstelling van het EPS, meldt het IsoBouw. Het plaatmateriaal is vormvast, ongevoelig voor vocht en brandveilig.

Er zijn drie plaatdiktes, 79, 93 en 109 millimeter. Bij een spouwbreedte van respectievelijk 100, 120 en 140 millimeter zijn Rc-waarden mogelijk van 3,0, 3,5 en 4,0 m2K/W. Volgens IsoBouw konden zulke waarden tot dusver alleen worden bereikt met duurdere materialen als PUR of PIR of bij een grotere spouw met minerale wol.

De Polyfort+ is een matrijsgevormde harde grijze plaat van 1200 x 600 millimeter, met een 25 millimeter brede sponning rondom. Dit voor een goede onderlinge aansluiting zonder koudebruggen. Aan voor- en achterzijde is de plaat voorzien van twee verschillende ruitpatronen. Handig om op de bouwplaats van links naar rechts en omgekeerd te werken zonder lastig gedraai met platen, vindt de producent. Het ruitpatroon maakt ook het zagen van pasplaten gemakkelijk. Dankzij de twee breuknaden in de plaat is de montage achter stelprofielen eenvoudig.

De EPS-platen zijn op maat te zagen zonder stof- of vezelhinder. Bij de verwerking zijn dan ook geen beschermingsmiddelen nodig. Het materiaal is recyclebaar. Daarvoor heeft de producent een retoursysteem.

Reageer op dit artikel