nieuws

Duitse brug dreigt in te storten na ongeval

bouwbreed Premium

keulen – Nadat donderdag een tankwagen van een brug op de snelweg A4 tussen Engelskirchen en Gummersbach (ten oosten van Keulen) in een ravijn stortte, is de weg wegens instortingsgevaar afgesloten. De vrachtwagen, geladen met 32000 liter benzine en diesel, botste met een sportwagen, schoot door de vangrail en explodeerde in het 50 meter lager […]

keulen – Nadat donderdag een tankwagen van een brug op de snelweg A4 tussen Engelskirchen en Gummersbach (ten oosten van Keulen) in een ravijn stortte, is de weg wegens instortingsgevaar afgesloten.

De vrachtwagen, geladen met 32000 liter benzine en diesel, botste met een sportwagen, schoot door de vangrail en explodeerde in het 50 meter lager gelegen Wiehldal. Door de explosie en de enorme hitte die bij de daarop volgende brand vrijkwam, zou de constructie van de brug dermate kunnen zijn aangetast, dat instorting dreigt. Volgens B. Meier van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bestaat het risico dat het staal van de brug door de brand is vervormd. Tijdens de anderhalf durende brand heersten temperaturen van rond de duizend graden .

Technici onderzoeken of het staal inderdaad is vervormd. “In het gunstigste geval is de weg een week afgesloten”, aldus Meier.

De vrachtwagenchauffeur was op slag dood. De inzittenden (twee broers van 25 en 29 jaar) van de sportwagen zijn aangehouden. Zij zouden het ongeval hebben veroorzaakt door veel te hard te rijden op het door de regen gladde wegdek.

Reageer op dit artikel