nieuws

Criminelen stelen voetgangersbrug

bouwbreed

MOSTAR – Een groep dieven heeft een 150 jaar oude metalen voetgangersbrug uit elkaar gehaald en gestolen in het dorp Gronje Opine, bij de Zuid-Bosnische stad Mostar. Volgens ooggetuigen ging het om een groep zigeuners. Veel Roma-zigeuners in Bosnië-Herzegovina onderhouden hun families door schrootijzer te verzamelen en te verkopen. De 7 meter lange brug woog […]

MOSTAR – Een groep dieven heeft een 150 jaar oude metalen voetgangersbrug uit elkaar gehaald en gestolen in het dorp Gronje Opine, bij de Zuid-Bosnische stad Mostar. Volgens ooggetuigen ging het om een groep zigeuners.

Veel Roma-zigeuners in Bosnië-Herzegovina onderhouden hun families door schrootijzer te verzamelen en te verkopen. De 7 meter lange brug woog ongeveer 3 ton en zou de zigeuners volgens lokale media omgerekend 140 euro hebben opgeleverd.

Reageer op dit artikel