nieuws

Calcium-Guard beperkt uitbloeiing

bouwbreed

rotterdam – Producent van bouwchemie Chemtec Chemicals introduceert Calcium-Guard. Dit middel van de Rotterdamse fabrikant kan vrije kalkuitbloeiing (witte uitslag) op metselwerk sterk reduceren of zelfs voorkomen. Calcium-Guard wordt toegevoegd aan cementgebonden metsel- en voegmortels. Kalkuitbloeiing ontstaat doordat vrije kalk door regen of vocht aan het oppervlak van metselwerk komt. Vervolgens reageert vrije kalk met […]

rotterdam – Producent van bouwchemie Chemtec Chemicals introduceert Calcium-Guard. Dit middel van de Rotterdamse fabrikant kan vrije kalkuitbloeiing (witte uitslag) op metselwerk sterk reduceren of zelfs voorkomen.

Calcium-Guard wordt toegevoegd aan cementgebonden metsel- en voegmortels. Kalkuitbloeiing ontstaat doordat vrije kalk door regen of vocht aan het oppervlak van metselwerk komt. Vervolgens reageert vrije kalk met koolstofdioxide. Dat proces heet carbonatatie en levert calciumcarbonaat op dat een witte uitslag vormt op de ondergrond van het metselwerk.

Met Calcium-Guard kan de vrije kalk volgens Chemtec het oppervlak van het metselwerk niet bereiken zodat nauwelijks of geen witte uitslag wordt gevormd.

Reageer op dit artikel