nieuws

Bouwplannen voor groot kantoor bij Erasmusbrug

bouwbreed

rotterdam – Ontwikkelaar LSI Project Investment hoopt van het Rotterdamse gemeentebestuur toestemming te krijgen voor de realisatie van een omvangrijk wooncomplex nabij de Erasmusbrug. Enkele tientallen meters verderop wil het bedrijf een groot kantoorgebouw neerzetten.

Het kantoorgebouw, dat een omvang krijgt van ongeveer 35.000 vierkante meter, moet op de plaats komen van het huidige onderkomen van sleep- en bergingsbedrijf Smit. Dat betrekt binnenkort een nieuw kantoor aan de Waalhaven.

Kees Christiaanse Architecten & Planners (KCAP) heeft een architectenwedstrijd gewonnen en levert het ontwerp voor het complex. Volgens het bestemmingsplan mag op de locatie tot 48 meter hoog worden gebouwd. De locatie ligt precies tussen de woontorens de Hoge Heren en de Hoge Erasmus. LSI trekt 45 miljoen euro uit voor het project. De bouw van het kantoor gaat begin 2006 van start.

Recentelijk heeft de projectontwikkelaar ook de tweede locatie aangekocht. Die is gelegen op de kop van de gedempte Zalmhaven. Het betreft hier het vroegere kantoor van rederij Nedlloyd. Het appartementencomplex met een hoge toren dat de ontwikkelaar hier wil realiseren, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 65.000 vierkante meter. “We hopen nu dat de gemeente de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de bouw van de toren wil aanpassen,” zegt V. Ollefers (LSI). “Ons plan voor realisatie van middeldure en dure appartementen past in ieder geval wel in de visie van het gemeentebestuur.”

Reageer op dit artikel