nieuws

Boekel heeft een nieuw gezicht

bouwbreed Premium

boekel – Binnen een jaar is het complete centrum van Boekel (Noord-Brabant) op de schop gegaan. Het werk zit er bijna op voor aannemer Janssen de Jong. Zondag is de feestelijke opening van het nieuwe centrum met een cultureel festival.

Janssen de Jong deed niet alleen de uitvoering, maar maakte ook het ontwerp voor de herinrichting van het centrum. Begin vorig jaar konden de inwoners van Boekel kiezen uit vier plannen, van vier verschillende bouwbedrijven. De bevolking koos overtuigend voor dat van Janssen de Jong.

Het plan heeft het gezicht van het dorpshart ruim een jaar later sterk veranderd. De wegen zijn vernieuwd en veelal verlegd. Er zijn op diverse plaatsen nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Een van de blikvangers in het centrum is het nieuwe verdiepte plein, dat bruikbaar is voor evenementen en voor de weekmarkt.

“In de winter kan de gemeente het vol laten lopen met water en omtoveren tot ijsbaan”, zegt uitvoerder H. van Lanen van Janssen de Jong. Verder is er een dorpspark gekomen met speelvoorzieningen voor alle leeftijden. De aannemer heeft een nieuw rioolstelsel aangelegd met een ondergronds reservoir voor het regenwater.

Het werk is in vijf fases uitgevoerd. “De winkels waren te allen tijde bereikbaar. De mensen hebben er weinig last van gehad”, meent Van Lanen.

De herinrichting van het centrum kostte Boekel 1,5 miljoen euro. Bijna de helft daarvan komt uit de Europese subsidieregeling Ceres.

Reageer op dit artikel