nieuws

BeCiG zorgt voor techniek in tunnels

bouwbreed

den haag – Imtech en GTI voorzien vijf tunnels op de Betuweroute van technologie. De installateurs verdienen met de opdracht beide ruim 36 miljoen euro. De combinatie BeCiG waarin Imtech en GTI samenwerken, neemt drie geboorde tunnels onderhanden: de Botlektunnel, de Sophiatunnel en de passage onder het Pannerdensch kanaal. Tevens worden de traditioneel gebouwde tunnels […]

den haag – Imtech en GTI voorzien vijf tunnels op de Betuweroute van technologie. De installateurs verdienen met de opdracht beide ruim 36 miljoen euro.

De combinatie BeCiG waarin Imtech en GTI samenwerken, neemt drie geboorde tunnels onderhanden: de Botlektunnel, de Sophiatunnel en de passage onder het Pannerdensch kanaal. Tevens worden de traditioneel gebouwde tunnels bij Zevenaar en onder de Giesen voorzien van apparatuur.

Een belangrijk deel van het geld komt te zitten in innovatieve sprinkler- en blustechnologie. De tunnels krijgen een permanente veiligheidsbewaking. Met het aanbrengen van de installatie wordt in november begonnen. De oplevering is gepland in maart 2006.

Reageer op dit artikel