nieuws

Bam en Volker samen in Duitse wegenbouw

bouwbreed

frankfurt – Bam en Volker Wessels gaan samen met het Franse ingenieursbureau Egis de Duitse markt afgrazen naar publiek-private wegenbouwprojecten. In het voorjaar van 2005 wordt de aanbesteding verwacht van de eerste vijf pps-projecten in Duitsland. In een tweede golf komen nogmaals zeven werken op de markt. De projecten vertegenwoordigen investeringen ter waarde van 3,6 […]

frankfurt – Bam en Volker Wessels gaan samen met het Franse ingenieursbureau Egis de Duitse markt afgrazen naar publiek-private wegenbouwprojecten. In het voorjaar van 2005 wordt de aanbesteding verwacht van de eerste vijf pps-projecten in Duitsland. In een tweede golf komen nogmaals zeven werken op de markt. De projecten vertegenwoordigen investeringen ter waarde van 3,6 miljard euro. Voor het geld krijgt Duitsland 525 kilometer snelweg.

De drie partners hebben een consortium gevormd om zo slagvaardig mogelijk te kunnen bieden. Voor Bam is tunnel- en bruggenspecialist Wayss & Freytag van de partij. De wegenbouw komt in handen van Trapp, een Duitse dochter van Volker Wessels. De ingenieurs van Egis brengen hun kennis in als deskundigen in het organiseren van ingewikkelde wegenbouwprojecten. Ook hebben de Fransen ervaring in het beheer van snelwegen.

Reageer op dit artikel