nieuws

Architecten maken nieuwe reliëfs voor figuurglas

bouwbreed

veenendaal – Saint-Gobain Glass heeft drie nieuwe motieven voor zijn figuurglas: Thela, Maris en Nemo. Ze zijn ontworpen door de Milanese architecten Marina Bani, Marco Penati en Patrizia Scarzella.

Elk van de nieuwe types is lichtdoorlatend, maar beperkt directe inkijk doordat de ondergrond doorschijnend is. Op de ondergrond is in reliëf een motief in het glas gewalst.

De combinatie van deze canvasachtige ondergrond en het motief in reliëf zorgt voor een subtiel lichtspel, aldus Saint-Gobain. Het glas kan worden toegepast in alle vormen van interieurinrichting en meubilair, maar ook als dubbele beglazing in de gevel. In deuren en zijllichten bijvoorbeeld biedt het voordelen als lichtspreiding en beperking van inkijk. Om te voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften kunnen de glassoorten op aanvraag worden gehard en gelaagd.

Het motief Thela doet denken aan een ruw geweven stof, met verticale en horizontale enigszins onregelmatige lijnen. Op het canvasachtige oppervlak van Maris zit een geometrisch motief, dat volgens de producent zorgt voor een rustige uitstraling. Ook Nemo heeft een canvasachtig oppervlak, maar hier zijn de opliggende streepjes onregelmatig en speels.

Alle types figuurglas hebben een standaardafmeting van 200 bij 321 centimeter.

Reageer op dit artikel