nieuws

Amsterdam te laks bij woningsplitsing

bouwbreed

amsterdam – Amsterdam is te laks bij woningsplitsing. Zo meent de VVD-fractie in de gemeenteraad. Een speciale commissie moet voorkomen dat stadsdelen al te gemakkelijk de verkoop van particuliere huurwoningen tegengaan. Twee jaar geleden werd de afspraak gemaakt dat bijna 20.000 goedkope particuliere huurwoningen in de verkoop gaan. Eigenaren mogen een pand per etage verkopen, […]

amsterdam – Amsterdam is te laks bij woningsplitsing. Zo meent de VVD-fractie in de gemeenteraad. Een speciale commissie moet voorkomen dat stadsdelen al te gemakkelijk de verkoop van particuliere huurwoningen tegengaan.

Twee jaar geleden werd de afspraak gemaakt dat bijna 20.000 goedkope particuliere huurwoningen in de verkoop gaan. Eigenaren mogen een pand per etage verkopen, mits de woning in goede staat verkeert. Maar uit een evaluatie is gebleken dat deze splitsing niet erg voortvarend verloopt.

De VVD houdt de stadsdelen verantwoordelijk voor de tegenvallende verkoopcijfers. Zij hanteren niet altijd dezelfde regels, zijn traag en in hun beoordeling soms onnodig streng. De instelling van een speciale beroepscommissie voor particulieren van wie de splitsingsaanvraag is afgewezen, moet helpen.

VVD-raadslid J.Goring verwacht dat de stadsdelen meer aanvragen honoreren, als een commissie op de achtergrond toekijkt. Nog liever zouden de liberalen de criteria voor splitsing versoepelen. Maar het ontbreekt aan politieke steun.

Reageer op dit artikel