nieuws

Wavin versterkt zijn onderneming in vloerverwarming

bouwbreed Premium

zwolle – Wavin heeft het Italiaanse Chemidro overgenomen en een belang van 75 procent in het Oostenrijkse RCS genomen. Beide ondernemingen zijn actief op de markt voor klimaatbeheersingssystemen.

Met overnames lijft Wavin ongeveer 15 miljoen euro aan omzet in.

Chemidro heeft volgens Wavin een stevige positie op het gebied van radiatorverbindingen, drinkwatersystemen en vloerverwarming in Italië, een van de snelst groeiende markten. Het bedrijf beschikt ook over een softwaresysteem waarmee projectontwikkelaars en installateurs effectieve en efficiënte vloerverwarmingsytemen kunnen ontwerpen.

RCS levert met name verwarmings- en koelingsystemen voor plafonds en een luchtverversingssysteem dat wordt ingebouwd in de muur.

Wavin heeft al participaties in de Franse aanbieder van vloerverwarming Climasol en het Engelse bedrijf Thermiboard. “Met de nieuwe overnames hebben we een goede positie in belangrijke groeimarkten voor vloerverwarming en andere klimaatbeheersingssystemen verworven”, aldus Wavin. De leverancier van kunststof buis- en leidingsystemen heeft ongeveer 5000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 937 miljoen euro.

Reageer op dit artikel