nieuws

Watermeter verstuurt verbruik via gsm

bouwbreed

den haag – ABB monteert gsm-technologie in de elektronische watermeters van het type FieldIT AquaMaster. Meters kunnen daarmee vanaf elke locatie worden opgenomen. ABB gebruikt dezelfde technologie als van zaktelefoons. De gegevens komen binnen via een pc of een laptop of via een sms. In de AquaMaster zitten drie dataloggers. De eerste twee verzamelen gegevens […]

den haag – ABB monteert gsm-technologie in de elektronische watermeters van het type FieldIT AquaMaster. Meters kunnen daarmee vanaf elke locatie worden opgenomen. ABB gebruikt dezelfde technologie als van zaktelefoons. De gegevens komen binnen via een pc of een laptop of via een sms.

In de AquaMaster zitten drie dataloggers. De eerste twee verzamelen gegevens over de stroomsnelheid en de druk en de derde totaliseert de dagelijks stromingsgegevens. Het systeem waarschuwt automatisch bij mankementen. Het systeem meet elk kwartier of om de minuut het verbruik. De waarden zijn doorlopend op te vragen of worden op de geprogrammeerde tijd doorgestuurd, bijvoorbeeld naar een automatische rekeningenschrijver. De meters kunnen ook op afstand worden ingesteld en getest.

Reageer op dit artikel