nieuws

VROM: Deel woning wethouder is illegaal

bouwbreed Premium

goirle – Is de Goirlese wethouder T. de Vries bij de verbouwing van zijn woning boven de wet geplaatst of niet? Ja, zegt de VROM-Inspectie. Nee, zegt het college van burgemeester en wethouders.

Voor het verbouwen en uitbreiden van zijn huis in een bosperceel aan de Rielsedijk kreeg De Vries in 1997 van de gemeente een bouwvergunning. Ook voor een tweede uitbreiding in 2000 en de bouw van een zwembad in 2003.

Onterecht, aldus de VROM-Inspectie die naar aanleiding van een artikel in een regionale krant onlangs onderzoek deed naar de gang van zaken. Volgens de inspecteurs was er geen sprake van uitbreiding, maar van de bouw van een tweede woning. Bovendien is de aangebouwde tuinkamer groter dan is toegestaan en past het zwembad niet binnen het bestemmingsplan.

Het gemeentebestuur haast zich in een reactie op het rapport te zeggen dat het maar net is hoe je het bekijkt. Ondanks dat de wethouder samen met het gezin van zijn zoon in het huis woont, zou er toch sprake zijn van één woning. En dat de uitbreiding het bouwblok overschrijdt, is ook een verschil van inzicht. De inspecteurs hebben de bouwtekening op een andere manier op de plankaart gelegd, niet uitgaande van de bestaande bouw, maar uitgaande van de perceelsgrens.

Hoe dan ook, de wethouder hoeft zijn woning en het zwembad niet af te breken. De vergunningen zijn inmiddels onherroepelijk. Het gemeentebestuur heeft beloofd erop toe te zien dat er in het nieuwe bestemmingsplan niet twee woningen op het perceel worden bestemd en dat de bestaande woning binnen één bouwblok valt.

Reageer op dit artikel