nieuws

Verbetering veiligheid niet-verticaal glas

bouwbreed Premium

delft – Het centrum voor normalisatie, NEN, heeft een ontwerpnorm gepubliceerd voor niet-verticaal geplaatst glas: NEN 2608-2. Met de norm in handen kunnen aannemers en toezichthouders wind- en waterdichtheid van niet-verticaal glas in gebouwen aantonen. Met de publicatie slaat NEN de weg in van verdere professionalisering van glasberekeningen. Met de norm op zak kunnen partijen […]

delft – Het centrum voor normalisatie, NEN, heeft een ontwerpnorm gepubliceerd voor niet-verticaal geplaatst glas: NEN 2608-2. Met de norm in handen kunnen aannemers en toezichthouders wind- en waterdichtheid van niet-verticaal glas in gebouwen aantonen.

Met de publicatie slaat NEN de weg in van verdere professionalisering van glasberekeningen. Met de norm op zak kunnen partijen uit de bouwkolom op eenduidige wijze hun keuze aantonen.

In de norm zijn berekeningsmethoden beschreven voor niet verticaal geplaatst glas dat niet begaanbaar is. Hierbij is rekening gehouden met het eigen gewicht van het glas en sneeuwbelasting, in tegenstelling tot de beschreven gevallen in NEN 2608. Daarmee is de constructieve veiligheid en toetsbaarheid verbeterd.

Het is mogelijk tot 1 september commentaar op het ontwerp van NEN 2608-2 aan de secretaris van de normcommissie vlakglas bij NEN-Bouw kenbaar te maken.

De norm is te bestellen bij NEN-Klantenservice, telefoon (015) 2690391, fax (015) 2690271, of via e-mail: bestel@nen.nl (website www.nen.nl).

Reageer op dit artikel