nieuws

Vari-Grip heft lasten in uiteenlopende vormen

bouwbreed

drachten – De Vari-Grip tilt moeiteloos een grote verscheidenheid aan producten, meldt Leenstra machine- en staalbouw. Deze universele mechanische klem van het bedrijf uit Drachten wordt traploos en in één handbeweging op de juiste afmeting ingesteld. De geoctrooieerde Vari-Grip hangt bijvoorbeeld aan een hijstakel en klemt zich tijdens het optillen vast. De huidige uitvoering heft […]

drachten – De Vari-Grip tilt moeiteloos een grote verscheidenheid aan producten, meldt Leenstra machine- en staalbouw. Deze universele mechanische klem van het bedrijf uit Drachten wordt traploos en in één handbeweging op de juiste afmeting ingesteld.

De geoctrooieerde Vari-Grip hangt bijvoorbeeld aan een hijstakel en klemt zich tijdens het optillen vast. De huidige uitvoering heft lasten tot 50 kilo die maximaal 500 millimeter breed zijn.

De grijper bestaat uit een dwarsbalk met twee haakse en verschuifbare rechte klemplaten die aan de onderkant schuin naar binnen weglopen. Deze klem verplaatst een grote verscheidenheid aan productvormen inclusief ronde als vaten.

Beide klemplaten hebben aan de bovenkant een handvat dat de last in positie brengt. De handvaten verschuiven de klemplaten op de gewenste breedte. De uitgeoefende klemkracht is volgens Leenstra altijd juist voldoende om te hijsen zonder onnodig groot te zijn.

De fabrikant zegt zoveel te verwachten van de afzet dat het de Vari-Grip op voorraad maakt.

Reageer op dit artikel