nieuws

Uitgave Archiprix geeft compleet beeld van projecten

bouwbreed

rotterdam – Elk jaar dragen Nederlandse ontwerpopleidingen hun beste studentenprojecten voor deelname voor aan Archiprix Competition. De nieuwe uitgave Archiprix 2004 geeft het complete beeld van deze projecten op gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur op dit moment.

De Stichting Archiprix is een samenwerkingsverband tussen diverse onderwijsinstellingen op deze terreinen. Een van de doelstellingen van de stichting is het bieden van een podium aan de Nederlandse ontwerp-opleidingen waarop zij zich in binnen- en buitenland kunnen presenteren. In dat kader organiseert Archiprix jaarlijks de jurering en presentatie van de beste afstudeerplannen.

In de uitgave Archiprix 2004 van uitgeverij 010 Publishers zijn de 27 geselecteerde ontwerpen opgenomen waaronder de drie winnaars: Mark van Beest, Robert Verrijt en Ronald Rietveld. Behalve de presentatie van de plannen zijn de juryrapporten in de veelkleurige uitgave opgenomen, evenals een overzicht van de Archiprix-winnaars van de afgelopen 25 jaar.

�Archiprix 2004. De beste Nederlandse studentenplannen / The best plans by Dutch students�, uitgeverij: 010 Publishers, Rotterdam. Nederlands Engelse uitgave, 80 pagina�s, paperback. Kostprijs: 24,50 euro. ISBN: 90 6450 519 5.

Reageer op dit artikel