nieuws

Tweede brug over Waal in Nijmegen noodzakelijk

bouwbreed Premium

nijmegen – De aanleg van een tweede brug over de Waal in Nijmegen is absoluut noodzakelijk om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en de druk op het milieu te verlichten.

Dit concludeert de milieueffectrapportage (mer) Stadsburg die gisteren is gepresenteerd. Met de mer is de komst van de brug weer een stap dichterbij gekomen.

De bestaande Waalbrug kan inmiddels de capaciteit van het autoverkeer nauwelijks meer aan. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer weggebruikers grote moeite hebben de stad te bereiken. En die verkeersdruk neemt de komende jaren nog fors toe, wanneer drastische maatregelen uitblijven. Een tweede brug, die verder voor een snelle verbinding tussen de stad en Vinexwijk De Waalsprong gaat zorgen, levert een meer evenwichtige verdeling van het verkeer op. Daarnaast zorgen twee bruggen ervoor dat Nijmegen in het geval van calamiteiten minder kwetsbaar wordt.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat alleen een verbreding van de A50, naast een doortrekking van de A73, de verkeersproblemen niet zullen oplossen. Nijmegen heeft daarom altijd gepleit voor de wegwerkzaamheden in combinatie met de aanleg van een nieuwe brug. Uit een verkeerskundig rapport is naar voren gekomen dat een stadsbrug met twee keer twee rijstroken de beste optie is.

Reageer op dit artikel