nieuws

Theater Delfzijl aan vooravond van grootscheepse verbouwing

bouwbreed

delfzijl – Het cultuurcentrum De Molenberg in Delfzijl ondergaat na 10 jaar van voorbereiding een grootscheepse verbouwing. De zomermaanden worden benut om de gevel grondig te renoveren. Het theater in de Groningse havenplaats, geliefd bij cabaretiers als Youp van �t Hek en Bert Visscher, wordt ruimer, moderner en geschikt voor aanzienlijk meer voorstellingen. Al tien […]

delfzijl – Het cultuurcentrum De Molenberg in Delfzijl ondergaat na 10 jaar van voorbereiding een grootscheepse verbouwing. De zomermaanden worden benut om de gevel grondig te renoveren.

Het theater in de Groningse havenplaats, geliefd bij cabaretiers als Youp van �t Hek en Bert Visscher, wordt ruimer, moderner en geschikt voor aanzienlijk meer voorstellingen.

Al tien jaar geleden werden de eerste tekeningen gemaakt. De strengere Arbo-regels maakten renovatie noodzakelijk. In de afgelopen periode zijn een asfaltvrij dak en een trekkerwand, bedoeld voor een betere hijsinstallatie van de verlichting, aangebracht. De entree wordt binnenkort verruimd en aantrekkelijker gemaakt, de kantoren worden naar voren gehaald.

De gemeenteraad stelde in het verleden 1,1 miljoen euro beschikbaar voor de verbouwing. De fikse bezuiningen binnen de gemeente zorgden ervoor dat uiteindelijk voor 210.000 euro moest worden gesneden in het verbouwingsplan.

Reageer op dit artikel