nieuws

School aanspreekbaar voor prullerige elektra

bouwbreed

den haag – Ondeugdelijke elektra moeten de scholen zelf oplossen. Dat schrijft minister Van der Hoeven (onderwijs) in antwoord op kamervragen naar aanleiding van een oproep van Uneto-VNI. De brancheorganisatie van installateurs luidde onlangs de noodklok vanwege levensgevaarlijke situaties voor schoolkinderen. Van der Hoeven wijst op de scholen die zelf hun bestedingsgedrag bepalen voor de […]

den haag – Ondeugdelijke elektra moeten de scholen zelf oplossen. Dat schrijft minister Van der Hoeven (onderwijs) in antwoord op kamervragen naar aanleiding van een oproep van Uneto-VNI. De brancheorganisatie van installateurs luidde onlangs de noodklok vanwege levensgevaarlijke situaties voor schoolkinderen.

Van der Hoeven wijst op de scholen die zelf hun bestedingsgedrag bepalen voor de materiële kosten. Bovendien bestaat sinds 1 januari 2000 een ict-vergoeding die ook bijdraagt in de kosten voor extra stopcontacten, kabelgoten en bijvoorbeeld grotere groepenkasten. Het schoolbestuur bepaalt hierin zelf de prioriteiten. Het kabinet legt volgens Van der Hoeven de nadruk op bestrijding van het lerarentekort, versterking van het schoolmanagement en innovatie.

Meldingen over onveilige situaties op scholen door het achterstallig onderhoud aan installaties zegt de minister niet te kennen. Die zaken vallen onder het ministerie van Sociale Zaken, aldus Van der Hoeven.

Reageer op dit artikel