nieuws

Roombeek krijgt trapsgewijs gebouwd gezondheidscentrum

bouwbreed

enschede – In het hart van de Enschedese wijk Roombeek, vier jaar geleden door de vuurwerkramp verwoest, verrijst over twee jaar een gezondheidscentrum.

Daarin worden huisartsenpraktijken, fysiotherapie en een apotheek ondergebracht. Claus en Kaan Architecten Rotterdam hebben het trapsgewijze gebouw van tien lagen hoog ontworpen.

Behalve het gezondheidsinstituut omvat het complex zeventig eengezinswoningen en appartementen, waaronder een aantal zorgwoningen. Onder het complex komt een parkeergarage voor 75 auto�s.

Bebouwing en inrichting van het 62 hectare groot terrein is in volle gang. Inmiddels heeft de provincie Overijssel het bestemmingsplan voor Roombeek goedgekeurd. Het plan biedt ruimte voor 1500 nieuwe woningen. Aan de centraal gelegen Roomweg komt naast woningen een zone met detailhandel, scholen, musea en zorgvoorzieningen.

Het terrein van de Grolsch-fabriek krijgt een bijzondere bestemming. De Grolsch-fabriek is verhuisd naar het Enschedese buitengebied. Op het voormalige fabrieksterrein in Roombeek komen voorzieningen in de kennisintensieve en creatieve sector. Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk.

Er waren zes bedenkingen tegen het plan ingediend.

De aanvang van de bouw van het gezondheidscentrum is gepland begin 2005, de oplevering in de loop van 2006.

Reageer op dit artikel