nieuws

Resultaat belegger Nieuwe Steen stijgt

bouwbreed Premium

hoorn – Vastgoedbelegger Nieuwe Steen heeft in het eerste halfjaar een beleggingsresultaat behaald van 25,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode 2003. Het directe beleggingsresultaat steeg in het eerste halfjaar met 4,8 procent naar 22,7 miljoen euro. Het beleggingsresultaat bestaat voor 88 procent uit ontvangen huur min […]

hoorn – Vastgoedbelegger Nieuwe Steen heeft in het eerste halfjaar een beleggingsresultaat behaald van 25,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode 2003.

Het directe beleggingsresultaat steeg in het eerste halfjaar met 4,8 procent naar 22,7 miljoen euro.

Het beleggingsresultaat bestaat voor 88 procent uit ontvangen huur min de exploitatiekosten en voor 12 procent uit verkoopresultaten. Nieuwe Steen profiteerde onder andere van hogere huren en lagere exploitatiekosten. Het bedrijf had echter ook te maken met meer leegstand, die toenam van 2,9 procent eind vorig jaar naar ongeveer 4 procent per 1 juli 2004.

De totale portefeuille aan onroerend goed van Nieuwe Steen was 1,0 miljard euro waard in het tweede kwartaal. Het bedrijf investeerde in het eerste halfjaar 19,3 miljoen euro in onroerend goed en verkocht voor 12,3 miljoen euro aan panden.

Reageer op dit artikel