nieuws

Renovatie sluis Eefde in tweede fase

bouwbreed

eefde – In overleg met de gebruikers van de Twentekanalen heeft Rijkswaterstaat de tweede stremmingsperiode van de sluis bij Eefde bepaald. Wegens de tweede fase van de renovatie en groot onderhoud wordt de sluis van zaterdag 24 juli (6:00 uur) tot 7 augustus 2004 (6:00 uur) voor het scheepvaart- en wegverkeer gestremd. Omwegen zijn door […]

eefde – In overleg met de gebruikers van de Twentekanalen heeft Rijkswaterstaat de tweede stremmingsperiode van de sluis bij Eefde bepaald. Wegens de tweede fase van de renovatie en groot onderhoud wordt de sluis van zaterdag 24 juli (6:00 uur) tot 7 augustus 2004 (6:00 uur) voor het scheepvaart- en wegverkeer gestremd.

Omwegen zijn door Rijkswaterstaat aangegeven. Het betrokken bedrijfsleven sprak voorafgaand aan de renovatie haar voorkeur uit voor twee kortere stremmingsperiodes in plaats van één lange. In de bouwvak van 2003 werd begonnen aan de renovatie die nodig is om het schutten van schepen veilig te stellen.

De sluisdeuren en bewegingswerken worden vervangen, het bedienings- en besturingssysteem wordt vernieuwd en het totale complex wordt geconserveerd. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om zo snel de vaarweg vrij te kunnen geven.

De sluis bij Eefde werd in 1933 gebouwd en is voor de beroepsvaart de enige toegang tot de Twentekanalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels