nieuws

Renovatie Bierkelders uitgesteld tot januari

bouwbreed

leeuwarden – De renovatie van de Bierkelders in Leeuwarden is uitgesteld tot januari 2005. De horeca in het gebied is bang dat zij veel hinder ondervinden van de werkzaamheden wanneer deze in de zomer plaatsvinden. De gemeente heeft daarom besloten de renovatie door te schuiven naar de winter zodat het werk in juni 2005 klaar […]

leeuwarden – De renovatie van de Bierkelders in Leeuwarden is uitgesteld tot januari 2005. De horeca in het gebied is bang dat zij veel hinder ondervinden van de werkzaamheden wanneer deze in de zomer plaatsvinden. De gemeente heeft daarom besloten de renovatie door te schuiven naar de winter zodat het werk in juni 2005 klaar is.

De renovatie zou al in april beginnen. Het project werd al eerder uitgesteld omdat het complexer bleek dan verwacht. “Het gaat om de historische binnenstad”, vertelt K. Stevens, projectleider van Binnenstad Nieuwe Stad. “De kelders hebben een ingewikkelde structuur met oude gewelven. Ook zijn er veel kabels en leidingen waarvan we niet precies weten waar ze heenlopen.”

De kelders staan leeg en verkeren in een slechte staat. Ze maken daarom plaats voor één grote betonbak van 200 vierkante meter. Deze kelder krijgt een horecabestemming en moet in zijn geheel worden verhuurd. Bijzonder is dat de kelder per boot bereikbaar is.

Het renovatie wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf J.J. De Vries uit Leeuwarden en kost 900.000 tot 1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel