nieuws

Overal glasvezelnetwerk in Rotterdam

bouwbreed Premium

rotterdam – Het Rotterdamse gemeentebestuur wil dat binnen tien jaar alle huishoudens, bedrijven en instellingen in de stad zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. De gemeente laat de aanleg en exploitatie van het hoofdnetwerk en de verbindingen naar huishoudens en bedrijven aan de markt over. Proefprojecten die momenteel worden uitgevoerd in de gebieden Nesselande en het […]

rotterdam – Het Rotterdamse gemeentebestuur wil dat binnen tien jaar alle huishoudens, bedrijven en instellingen in de stad zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. De gemeente laat de aanleg en exploitatie van het hoofdnetwerk en de verbindingen naar huishoudens en bedrijven aan de markt over.

Proefprojecten die momenteel worden uitgevoerd in de gebieden Nesselande en het Lloydkwartier hebben als doel kennis en ervaring op te doen met het leggen van buizen met glasvezel. Op 1 januari 2005 zal het netwerk in Nesselande en Lloydkwartier operationeel zijn en kunnen bewoners en bedrijven via het glasvezelnetwerk internet, televisie en telefonie afnemen.

Het gemeentebestuur verwacht dat de gefaseerde aanleg van het netwerk in tien jaar tijd circa 3400 banen zal opleveren in de regio, waarvan 80 procent als indirect effect. Het glasvezelnetwerk blijkt namelijk een belangrijke vestigingsfactor te zijn voor jonge professionals, kennisintensieve bedrijven, havengerelateerde bedrijven en bedrijven in de medisch-technologische sector.

Reageer op dit artikel