nieuws

Nieuw bouwplan voor sporthal Groningen

bouwbreed

groningen – De Groningse fracties van PvdA en VVD zijn met een nieuw plan gekomen om drie bestaande sporthallen in de stad Groningen voor 2 miljoen euro drastisch te laten ombouwen en uitbreiden. Uit onderzoek van architecten en projectontwikkelaars, in opdracht van beide fracties, blijkt dat goedkoper dan de eerder geplande nieuwbouw voor 2,5 miljoen […]

groningen – De Groningse fracties van PvdA en VVD zijn met een nieuw plan gekomen om drie bestaande sporthallen in de stad Groningen voor 2 miljoen euro drastisch te laten ombouwen en uitbreiden. Uit onderzoek van architecten en projectontwikkelaars, in opdracht van beide fracties, blijkt dat goedkoper dan de eerder geplande nieuwbouw voor 2,5 miljoen euro. Dat bouwplan is voorlopig van de baan.

De drie opgewaardeerde sporthallen moeten de komende drie jaar om de beurt worden aangepakt. Na de ombouw van de drie bestaande hallen kan volgens PvdA en VVD in Groningen op het hoogste niveau topsport worden bedreven. Bijkomend voordeel is dat zo veel ruimere trainingsfaciliteiten op de diverse locaties verspreid over de stad ontstaan.

Los van deze plannen is korfbalvereniging Nic-VCD nog met het Gomarus en Menso Altingh College in onderhandeling over de volledige nieuwbouw in 2006 van een sporthal in De Wijert. Beide scholen hebben daarvoor al een deel van het geld gereserveerd.

Reageer op dit artikel