nieuws

Modern personeelsbeleid

bouwbreed

Twee ontwikkelingen komen samen. En wat brengt dat voort�? Ik schets het u. De ene ontwikkeling is dat in de sector de vraag speelt waarom er anno 2004 nog specifieke aandacht voor vrouwen in de bouw zou zijn? Is hier niet sprake van ouderwets, achterhaald denken? Vrouwen zijn toch inmiddels welkom? Aannemers hebben het altijd […]

Twee ontwikkelingen komen samen. En wat brengt dat voort�? Ik schets het u.

De ene ontwikkeling is dat in de sector de vraag speelt waarom er anno 2004 nog specifieke aandacht voor vrouwen in de bouw zou zijn? Is hier niet sprake van ouderwets, achterhaald denken? Vrouwen zijn toch inmiddels welkom? Aannemers hebben het altijd al geroepen “iedereen is welkom, als ze maar goed zijn!”.

De andere ontwikkeling is de zoektocht van de sector naar een betere reputatie, van start gegaan na alle commotie rondom de bouwenquête.

Het AVBB geeft in het boekje �Verbeteren van het aanzien� aan dat de bouw serieus werk zal maken van het verbeteren van zijn reputatie.

Dat het herwinnen van het vertrouwen van het grootste belang is en dat communicatie een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering moet zijn en meer aandacht verdient. Dit sluit misschien niet aan bij de traditionele bouwcultuur, maar wel bij een sector die midden in de samenleving wil staan, goede producten wil voortbrengen en daar trots op wil zijn, aldus voorzitter

Brinkman in het voorwoord.

Maar hoe brengt de sector dit nu in de praktijk? Hoe verbeter je nu daadwerkelijk je reputatie?

Mijn advies zou zijn: werk aan een sector met een open cultuur, een goede naam op het gebied van samenwerking, een heldere communicatie, een grote klantgerichtheid en een sterke maatschappelijke betrokkenheid. En doe dit door het voeren van modern personeelsbeleid. Bedenk welke kwaliteiten u in huis wilt hebben en welke type mens daarbij hoort. En ik voorspel u, als u een personeelsbeleid voert, waarin u in de functieomschrijvingen deze zaken benoemt, dan krijgt u (meer) vrouwelijke medewerkers. Zij herkennen zich veelal in deze kwaliteiten en willen die graag inzetten. Veel van deze kwaliteiten worden ook wel �vrouwelijke kwaliteiten� genoemd. Zoals er ook �mannelijke kwaliteiten� zijn. Mannen en vrouwen hebben allebei kwaliteiten in zich. Alleen de mate waarin verschilt.

Als men specifieke aandacht voor vrouwen in de bouw vervangt door een personeelsbeleid dat mensen selecteert die in staat zijn te communiceren, oog hebben voor samenwerking, er eer in stellen om klantgericht te werken en inlevingsvermogen hebben. Dan hoort u mij niet meer, dan komt het wel goed met vrouwen in de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels