nieuws

Imtech verwerft 23 miljoen aan orders in zorgsector

bouwbreed

gouda – Imtech heeft voor 23 miljoen euro aan orders verworven in de zorgsector. Dat heeft de technisch dienstverlener gisteren gemeld.

De opdrachten zijn afkomstig van het Flevo Ziekenhuis in Almere, het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en Vlaardingen, het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten, zorgcomplex Elisabethpark in Etten-Leur en de zorggroep Noorderbreedte in Sneek.

De technisch dienstverlener uit Gouda ziet het aantal opdrachten uit de gezondheidszorg steeds verder toenemen en heeft daarom Imtech Care & Cure opgericht. In dat bedrijfsonderdeel heeft Imtech al haar kennis en kunde op het gebied van de zorg gebundeld.

Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker, constateert de onderneming. “De exploitatiekosten moeten in de sector omlaag, de beheersbaarheid beter, het onderhoud professioneler. Alle technische oplossingen moeten naadloos aansluiten op het primaire zorgproces. Integratie van alle technologie is ons antwoord daarop.”

Imtech is momenteel al, vaak op project- of contractbasis, actief in ziekenhuizen en verpleegcentra. De activiteiten omvatten onder andere toegangstechnologie, brandbeveiliging, data- en telecommunicatie, ict-netwerken en onderhoud en beheer.

Onlangs werd bekend dat Imtech samen met adviesbureau Sturkenboom & Partners en bouwonderneming Volker Wessels gaat proberen noodlijdende Nederlandse ziekenhuizen over te nemen en weer rendabel te maken. Zij hebben daarvoor Het Ziekenhuis Consortium opgericht.

Reageer op dit artikel