nieuws

Huurders Zwarte Madonna blijven nog

bouwbreed

den haag – De gemeente Den Haag krijgt de bewoners van 25 woningen in de woonflat Zwarte Madonna voorlopig niet weg. De gemeente wil de flat slopen in het kader van een groot bouwproject en was naar de rechter gestapt om de laatste onwillige huurders uit het gebouw te krijgen. De rechter verklaarde gisteren de […]

den haag – De gemeente Den Haag krijgt de bewoners van 25 woningen in de woonflat Zwarte Madonna voorlopig niet weg. De gemeente wil de flat slopen in het kader van een groot bouwproject en was naar de rechter gestapt om de laatste onwillige huurders uit het gebouw te krijgen. De rechter verklaarde gisteren de gemeente in 23 van de 25 zaken niet-ontvankelijk.

“De gemeente bestudeert op dit moment de uitspraak en beraadt zich op vervolgstappen”, aldus een toelichting van de gemeente Den Haag. De triomf van de bewoners betekent niet dat het flatgebouw mag blijven staan. “De inzet van de gemeente is dat de plannen zo snel mogelijk, onverminderd en onveranderd zullen doorgaan.”

De Zwarte Madonna staat in de weg bij de herinrichting van het Wijnhavenkwartier, tussen het Centraal Station en het winkelgebied van de binnenstad. De flat met 336 woningen moet plaats maken voor onder meer nieuwe gebouwen voor ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatiesk en Justitie.

Reageer op dit artikel