nieuws

Havenkade Usquert is instorting nabij

bouwbreed

usquert – De kademuur van de haven in het Noord-Groningse dorp Usquert is dermate verzwakt dat er een serieus gevaar is voor instorting. De gemeente Eemsmond, waaronder het wierdendorp valt, gaat op korte termijn de levensgevaarlijke kade afsluiten voor passanten en vaarrecreatie. De gemetselde kademuur helt steeds verder over het water. De stalen constructie, die […]

usquert – De kademuur van de haven in het Noord-Groningse dorp Usquert is dermate verzwakt dat er een serieus gevaar is voor instorting. De gemeente Eemsmond, waaronder het wierdendorp valt, gaat op korte termijn de levensgevaarlijke kade afsluiten voor passanten en vaarrecreatie.

De gemetselde kademuur helt steeds verder over het water. De stalen constructie, die de stenen bij elkaar moet houden, komt inmiddels uit de muur zetten. De weg langs de kade vertoont als gevolg van de ernstige verzakking steeds meer scheuren. Het is volgens het gemeentebestuur onverantwoord de kade nog langer open te houden.

De gehele vervanging van de kademuur kost 350.000 euro. Probleem van de gemeente Eemsmond is echter dat er grote financiële tekorten zijn, waardoor het geld voor de benodigde reparatie niet voorhanden is. De dreigende instorting is dan ook niet even snel te verhelpen.

De houten passantensteiger voor recreatievaart vertoont door verzakking eveneens ernstige gebreken en wordt ook afgesloten.

Reageer op dit artikel