nieuws

Handboek voor beheer bedrijventerreinen

bouwbreed Premium

den haag – Het nieuwe handboek Parkmanagement is bedoeld voor de verbetering van de infrastructuur van bedrijventerreinen, en het beheer ervan, zodat die terreinen aantrekkelijk zijn en blijven. De kosten voor de studie die aan het schrijven van dat handboek voorafgaat, bedragen 29 miljoen euro. Dat heeft de Euregio Benelux Middengebied (EBM) bekend gemaakt. EBM […]

den haag – Het nieuwe handboek Parkmanagement is bedoeld voor de verbetering van de infrastructuur van bedrijventerreinen, en het beheer ervan, zodat die terreinen aantrekkelijk zijn en blijven. De kosten voor de studie die aan het schrijven van dat handboek voorafgaat, bedragen 29 miljoen euro.

Dat heeft de Euregio Benelux Middengebied (EBM) bekend gemaakt. EBM stelt voor dit onderzoek 6 miljoen euro uit Interreggelden beschikbaar.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op 13 bedrijventerreinen in de provincies Antwerpen, Belgisch en Nederlands Limburg en Vlaams en Nederlands Brabant. Het gaat bij dit onderzoek niet alleen om de gebouwen, maar vooral om het tot stand brengen van goede aan- en afvoerwegen en het beheer en gebruik van de ruimte op de terreinen. Er komt een platform van experts die onderling informatie uitwisselen en ter beschikking stellen aan belanghebbenden. Een dergelijk grootschalig onderzoek is nooit eerder uitgevoerd.

De eerste fase in juli omvat de bedrijventerreinen in Willebroek, Bergen-Op-Zoom, Moerdijk, Lier, Haasrode en Rozendaal. Fase twee in december betreft de gemeenten Tienen, Puurs, Hasselt, Lanaken, Woensdrecht, Sittard-Geleen en Weert.

Reageer op dit artikel