nieuws

Files eerste helft 2004 weer toegenomen

bouwbreed

den haag – De eerste helft van dit jaar is de filezwaarte, lengte maal duur, 8,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De A2 richting �s Hertogenbosch is bij knooppunt Everdingen weer het drukst. Dat staat in de filemonitor van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De sneeuwbuien op 26 februari hebben gezorgd […]

den haag – De eerste helft van dit jaar is de filezwaarte, lengte maal duur, 8,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De A2 richting �s Hertogenbosch is bij knooppunt Everdingen weer het drukst.

Dat staat in de filemonitor van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De sneeuwbuien op 26 februari hebben gezorgd voor 3 procent van de stijging met 149 files en een totale lengte van 903 kilometer. In totaal stonden het afgelopen half jaar 18.138 files tegenover 17.369 files in de eerste helft van 2003. De gemiddelde lengte bleef 3,15 kilometer.

De toename ten opzichte van vorig jaar is vooral te wijten aan sneeuw, hagel en zware regenbuien. De files veroorzaakt door ongelukken en wegwerkzaamheden namen af. Vorig jaar was dat inclusief kijkfiles 13,3 procent van de files en nu 11,4 procent.

Reageer op dit artikel