nieuws

Economie Nederland groeit met 0,7 procent

bouwbreed

voorburg – De Nederlandse economie is harder gegroeid dan eerder werd aangenomen. Volgens de jongste schattingen ging de economie er in het eerste kwartaal dit jaar met 0,7 procent op vooruit ten opzichte van de laatste maanden van 2003. Eerder werd uitgegaan van 0,4 procent. Ook afgezet tegen dezelfde periode een jaar eerder is de […]

voorburg – De Nederlandse economie is harder gegroeid dan eerder werd aangenomen. Volgens de jongste schattingen ging de economie er in het eerste kwartaal dit jaar met 0,7 procent op vooruit ten opzichte van de laatste maanden van 2003. Eerder werd uitgegaan van 0,4 procent.

Ook afgezet tegen dezelfde periode een jaar eerder is de economische groei in het eerste kwartaal beter uitgevallen. Deze groei kwam uit op 0,9 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei ging het CBS uit van een economische groei van 0,8 procent.

De groeicijfers pakten onder meer beter uit omdat de consumptie door particulieren niet is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal in 2003. Daar werd enkele maanden terug nog wel rekening mee gehouden. De investeringen en de export bleken ook hoger uit te vallen dan volgens de eerste schattingen.

Reageer op dit artikel