nieuws

DGMR leidt specialisten brandpreventie op

bouwbreed Premium

arnhem – Om de opdrachtgevers adequaat te kunnen adviseren heeft DGMR Raadgevende Ingenieurs besloten nieuwe medewerkers van de sector Brandveiligheid zelf op te leiden. Na een opleidingsperiode van zes maanden zijn de eerste vijf medewerkers geschoold in het vak adviseur brandpreventie. DGMR besloot zelf nieuwe medewerkers voor de functie op te leiden, omdat binnen de […]

arnhem – Om de opdrachtgevers adequaat te kunnen adviseren heeft DGMR Raadgevende Ingenieurs besloten nieuwe medewerkers van de sector Brandveiligheid zelf op te leiden. Na een opleidingsperiode van zes maanden zijn de eerste vijf medewerkers geschoold in het vak adviseur brandpreventie.

DGMR besloot zelf nieuwe medewerkers voor de functie op te leiden, omdat binnen de gangbare opleidingen op hbo- en universitair niveau geen specialisatie brandbeveiliging bestaat. Bovendien is de module �brandpreventie� van het Nibra vooral bestemd voor brandweerofficieren en richt de module zich niet op rekenmodellen.

De opleiding behandelt regelgeving als het Bouwbesluit 2003, Bouwverordening en Woningwet naast aanverwante regelgeving zoals onder meer de Wet milieubeheer.

Reageer op dit artikel