nieuws

Bovema S-air helpt digitaal ontwerpers

bouwbreed

venray – Bovema S-air biedt via het internet een bestek- en ontwerpservice voor Rook- en Warmte-Afvoer aan. De leverancier van industriële ventilatietechnieken uit Venray zegt dat als eerste in Nederland te doen. Wet en regel beperken het oppervlak van brandcompartimenten in bedrijfsruimten tot 1000 vierkante meter. Bij grotere oppervlakken moeten ontwerpers een oplossing zien te […]

venray – Bovema S-air biedt via het internet een bestek- en ontwerpservice voor Rook- en Warmte-Afvoer aan. De leverancier van industriële ventilatietechnieken uit Venray zegt dat als eerste in Nederland te doen.

Wet en regel beperken het oppervlak van brandcompartimenten in bedrijfsruimten tot 1000 vierkante meter.

Bij grotere oppervlakken moeten ontwerpers een oplossing zien te vinden die hetzelfde resultaat geeft als wat de regelgeving voorschrijft.

Bovema constateert dat vaak een rook- en warmteafvoer (RWA) als gelijkwaardige oplossing wordt toegepast. Ontwerpers vinden op via www.bovema-sair.nl/bestekservice.htm kenmerken zoals uitvoering en montagetoepassingen selecteren. Bij deze gegevens zitten bestekteksten en Autocad-tekeningen van de producten.

Deze kunnen onder meer als doc-bestand worden opgehaald en direct in een openstaande bestekverwerker of tekenprogramma worden geladen.

Een rook- en warmteafvoer wordt in een bestek vaak als concept omschreven. Bovema levert daarvan voorbeeldteksten die ingaan op de dimensionering, bediening en montage van het systeem.

Reageer op dit artikel