nieuws

Bouwplan molenpark bij Duitse Borkum

bouwbreed Premium

borkum – EOS Offshore AG wil 85 kilometer boven het Duitse Waddeneiland Borkum een groot windmolenpark in zee bouwen. Het gaat om 119 windturbines met elk een vermogen van 4,5 megawatt. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. Volgens de Waddenvereniging hebben de Duitsers op termijn zelfs concrete bouwplannen voor enkele tientallen van dergelijke windmolenparken. De Waddenvereniging, […]

borkum – EOS Offshore AG wil 85 kilometer boven het Duitse Waddeneiland Borkum een groot windmolenpark in zee bouwen. Het gaat om 119 windturbines met elk een vermogen van 4,5 megawatt. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. Volgens de Waddenvereniging hebben de Duitsers op termijn zelfs concrete bouwplannen voor enkele tientallen van dergelijke windmolenparken.

De Waddenvereniging, die doorgaans fel gekant is tegen horizonvervuiling, maakt op die gronden op voorhand geen bezwaar tegen het bouwplan. Wel ligt het geplande windmolenpark volgens de vereniging te dicht bij de internationale scheepvaartroutes. Het gemeentebestuur van Borkum heeft om die reden al bedenkingen geuit tegen de nieuwbouw. De kans op ongevallen met bijvoorbeeld olietankers is in de ogen van Borkum niet ondenkbaar, waardoor ernstige vervuiling van de Waddenstranden dreigt.`

Reageer op dit artikel