nieuws

Bolkestein professor in Delft en Leiden

bouwbreed

den haag – Europees commissaris Bolkestein wordt hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en aan de Universiteit Leiden. Onderwijs en onderzoek van Bolkestein zullen gericht zijn op de rol van intellectuelen in belangrijke politieke ontwikkelingen, waaronder de Europese eenwording. Beide instellingen hebben dat gisteren laten weten. Delft en Leiden benoemen hem gezamenlijk per 1 november […]

den haag – Europees commissaris Bolkestein wordt hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en aan de Universiteit Leiden. Onderwijs en onderzoek van Bolkestein zullen gericht zijn op de rol van intellectuelen in belangrijke politieke ontwikkelingen, waaronder de Europese eenwording.

Beide instellingen hebben dat gisteren laten weten. Delft en Leiden benoemen hem gezamenlijk per 1 november 2004 voor een dag per week gedurende drie jaar.

De Colleges van Bestuur achten Bolkestein bij uitstek geschikt door kritisch verbinding te leggen tussen de werelden van wetenschap en de politieke praktijk. Volgens de colleges is Bolkestein de beste man voor de leerstoel �Intellectuele grondslagen van politieke ontwikkelingen�.

Bolkestein houdt zich nu in de commissie nog bezig met de interne markt en belastingzaken. In zijn periode als kamerlid en fractieleider van de VVD stond de Amsterdamse mr. drs. al bekend als de intellectueel die er toch in slaagde om ingewikkelde politieke vraagstukken simpel over de bühne te brengen.

Reageer op dit artikel