nieuws

AZ en gemeente uit grondprijs stadion

bouwbreed

alkmaar – AZ en de gemeente Alkmaar hebben overeenstemming bereikt over de grondprijs voor de locatie van het nog te bouwen stadion KooimeerPlaza. Club en gemeente moesten opnieuw met elkaar om de tafel omdat de eerder gemaakte afspraken volgens de rechter eerst goedgekeurd moeten worden door de Europese Commissie. De oorspronkelijke contracten leiden mogelijk tot […]

alkmaar – AZ en de gemeente Alkmaar hebben overeenstemming bereikt over de grondprijs voor de locatie van het nog te bouwen stadion KooimeerPlaza.

Club en gemeente moesten opnieuw met elkaar om de tafel omdat de eerder gemaakte afspraken volgens de rechter eerst goedgekeurd moeten worden door de Europese Commissie. De oorspronkelijke contracten leiden mogelijk tot door Brussel verboden overheidssteun omdat volgens de oude afspraken Alkmaar AZ veel minder voor de grond laat betalen dan de werkelijke waarde.

Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde eerder dat de grond niet verkocht kon worden totdat de commissie zich had uitgesproken over de zaak. De bouw van het stadion dreigde hierdoor ernstige vertraging op te lopen.

Winkeliers hebben de bouw van KooimeerPlaza bij de rechter en in Brussel aangevochten omdat zij vrezen voor concurrentie van andere detaillisten. Onder het voetbalveld komen commerciële ruimtes.

Reageer op dit artikel