nieuws

ANWB raadpleegt vroegtijdig leden over Nota mobiliteit

bouwbreed

den haag – De ANWB gaat leden oproepen mee te praten over de mobiliteit in Nederland. Onder het motto betalen voor mobiliteit organiseert de organisatie een informele inspraakronde onder de leden.

De reacties van de leden worden gevraagd, terwijl de Nota mobiliteit van minister Peijs (verkeer) nog net niet af is. Zij is nu met gemeenten en provincies in de slag om de nota af te ronden, zodat die in oktober kan verschijnen. Een woordvoerder van de ANWB zegt dat de leden daarom juist nu moet worden gevraagd naar hun mening. “We willen de leden ook betrekken bij de Nota mobiliteit en de te verwachten discussie daarover”, aldus de zegsman.

De Nota mobiliteit van minister Peijs komt met een prijskaartje en kondigt waarschijnlijk voor de lange termijn een kilometerheffing aan. De ANWB wil erachter komen waar voor de leden de grens ligt als het om betalen voor de auto gaat. “We proberen de reacties net voor het verschijnen van de nota aan de minister te kunnen aanbieden. Ik weet niet of het lukt, want we prefereren zorgvuldigheid boven snelheid”, aldus de woordvoerder.

Het is niet de bedoeling van de organisatie om de achterban te mobiliseren. In 1999 voerde de ANWB een felle campagne tegen de plannen van toenmalig PvdA-verkeersminister Netelenbos voor rekeningrijden.

Reageer op dit artikel