nieuws

Watergang van 22.000 kilometer in kaart

bouwbreed

tiel – Waterschap Rivierenland gaat begin volgend jaar de lucht in om duizenden foto�s te maken. De digitale foto�s worden gebundeld in een legger die alle watergangen in het gehele gebied nauwkeurig in kaart brengt. Met één blik kunnen werknemers van het waterschap zien waar kunstwerken zoals bruggen, stuwen en gemalen staan. Ook toont de […]

tiel – Waterschap Rivierenland gaat begin volgend jaar de lucht in om duizenden foto�s te maken. De digitale foto�s worden gebundeld in een legger die alle watergangen in het gehele gebied nauwkeurig in kaart brengt. Met één blik kunnen werknemers van het waterschap zien waar kunstwerken zoals bruggen, stuwen en gemalen staan. Ook toont de gedetailleerde kaart afmetingen en beschermingszones van watergangen.

De legger vervangt de oude leggers van de fusiepartners van het waterschap. Vernieuwing is noodzakelijk omdat de dienstverlening van het waterschap bemoeilijkt wordt door een gebrek aan uniformiteit. In het nieuwe openbare register, dat in 2005 klaar moet zijn, staat precies omschreven wie verplicht is tot onderhoud van welke watergangen.

Reageer op dit artikel