nieuws

Waterfouten niet langer exporteren

bouwbreed

ROTTERDAM – Nederland moet �fouten� in het waterbeheer uit het verleden niet langer nog in andere landen toepassen, maar zich richten op de export van groen waterbeheer. Volgens het Wereldnatuurfonds (WNF) bewijst de Nederlandse �groene expertise� op dit gebied zijn waarde in China, waar de rivier de Yangtze niet verder ingepolderd wordt maar juist de […]

ROTTERDAM – Nederland moet �fouten� in het waterbeheer uit het verleden niet langer nog in andere landen toepassen, maar zich richten op de export van groen waterbeheer. Volgens het Wereldnatuurfonds (WNF) bewijst de Nederlandse �groene expertise� op dit gebied zijn waarde in China, waar de rivier de Yangtze niet verder ingepolderd wordt maar juist de ruimte krijgt. “Met de export van een innovatieve aanpak, waarin rivieren en de zee meer ruimte krijgen, vermijden we de fouten die we in eigen land hebben gemaakt”, aldus het fonds op het symposium �Veranderende delta, nieuwe inzichten�, dat gisteren in Rotterdam werd gehouden.

Het visitekaartje van de Nederlandse waterkennis, de Deltawerken, noemen het WNF, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit in hun rapport �Veranderende delta�s, nieuwe inzichten� “meesterwerken van techniek”, maar op sociaal-economisch en ecologisch gebied een “ramp”. Dat onderdelen van deze “verouderde inzichten” nog steeds worden toegepast in het buitenland, betreurt het WNF.

Reageer op dit artikel