nieuws

VNG houdt eigen aanbestedingsregels

bouwbreed

den haag – De gemeenten gaan niet werken volgens het nieuwe ARW 2004. De Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseert haar leden voor opdrachten tot 5,9 miljoen euro te blijven werken volgens een iets aangepaste versie van het UAR 2001. De VNG is uit het overleg gestapt met het Rijk en volgt haar eigen weg, bevestigt J. […]

den haag – De gemeenten gaan niet werken volgens het nieuwe ARW 2004. De Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseert haar leden voor opdrachten tot 5,9 miljoen euro te blijven werken volgens een iets aangepaste versie van het UAR 2001. De VNG is uit het overleg gestapt met het Rijk en volgt haar eigen weg, bevestigt J. van der Voet van de VNG.

“Daaraan ligt het zeer praktische argument ten grondslag dat we niet twee keer binnen een paar jaar willen overstappen op een nieuw aanbestedingsreglement. Het AWR integreert de twee oude regelingen tot één regeling en dat betekent een complete systeemverandering. Maar het is ook bekend dat binnen een paar jaar de methode waarschijnlijk weer over de kop gaat. Geen goede beweging voor wie als professionele organisatie wil werken”, licht de stap VNG toe. De gemeenten repareren op korte termijn, op basis van de enquêtecommissie, wel enkele bepalingen uit het UAR 2001 zoals de rekenvergoeding.

Reageer op dit artikel