nieuws

Vlamingen moeten lang wachten op sociale huurwoning

bouwbreed Premium

brussel – Ongeveer 320.000 Vlaamse gezinnen hebben recht op een sociale huurwoning, maar slechts 135.000 gezinnen bewonen een dergelijke woning.

185.000 Gezinnen zijn daarom aangewezen op de huur van een doorgaans veel slechtere woning waarvoor ze ook nog eens een huur betalen die twee tot drie keer zo hoog ligt als die voor een sociale woning. Dat zijn de harde cijfers waarmee het Kenniscentrum Duurzaam Woonbeleid, een initiatief van de Vlaamse minister van huisvesting Mario Keulen (liberaal) gisteren uitpakte. Lid van dit kenniscentrum zijn wetenschappers van de universiteiten van Leuven, Gent, Brussel en Delft.

De paars-groene Vlaamse regering zit vlak voor de regionale Vlaamse verkiezingen omhoog met de alarmerende cijfers omdat ze de bevolking steeds heeft voorgehouden dat Vlaanderen een van de meest welvarende regio�s van de wereld is waar het �goed wonen� is.

Volgens de wetenschappers leidt het feit dat de helft van de rechthebbenden niet de woning krijgt waar ze recht op heeft en dat het minstens 10 tot 20 jaar duurt om de vereiste woningen te bouwen tot de conclusie dat de instelling van huursubsidies onafwendbaar is geworden.

Reageer op dit artikel