nieuws

Valbeveiliging Extraguard snel te monteren

bouwbreed Premium

arkel – SGB Holland in Arkel heeft een nieuwe randbeveiliging, het SGB Extraguard systeem. De Extraguard is snel te monteren. Het is samengesteld uit drie basiscomponenten, volgaaspanelen van 115 centimeter hoog, leuningstaanders en houders voor de leuningstaanders.

De volglaaspanelen hebben een sterke driedraads constructie met een geïntegreerde gesloten voetstootrand. Deze rand is gegalvaniseerd en gepoedercoat.

Het systeem heeft één universele leuningstaander en drie typen houders. Een geschroefde houder voor de meer permanente voorziening, een houder die kan worden geklemd op de gangbare bekistingsdragers (75 tot 100 millimeter) voor de ruwbouwfase en een houder met een snelspindel die wordt geklemd op zowel vloer als borstwering. De leuningstaander wordt bij alle houders door middel van een gepatenteerd systeem automatisch geborgd tegen uitlichten. Het toepassingsgebied van het Extraguard-systeem is bijvoorbeeld woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructurele werken. De beveiliging is geschikt voor een hellingshoek tot 10 graden. Het systeem voldoet volgens SGB aan alle eisen van de laatste Europese norm EN 13374.

Reageer op dit artikel